Refacerea Falezei Dunării

//Refacerea Falezei Dunării

Refacerea Falezei Dunării

Faleza Dunării va intra într-un amplu proces de refacere și înfrumusețare, începând din dreptul clădirii Vămii și până la punctul de Trecere Bac. Și digul de protecție al falezei are nevoie de reparații complexe, astfel că în acest demers voi fi sprijinit de Administrația Porturilor Dunării Maritime și de Guvernul României.

Accesarea fondurilor europene este esențială pentru refacerea zonei de promenadă, mai ales că mobilierul stradal a fost deteriorat și se impune schimbarea acestuia. Vor fi refăcute și pistele pentru bicicliști, iluminatul stradal va fi de asemenea îmbunătățit, iar sculpturile în metal, afectate de rugină, și scările de acces vor fi reabilitate.

Pe măsură ce lucrările vor evolua, vom ajunge să refacem și miniportul de ambarcațiuni de pe Faleză cu sprijinul propietarilor acestor vase și a Administrației Porturilor Dunării Maritime.

Pentru ca plimbările pe malul bătrânului fluviu să fie o încântare pentru ochi, voi moderniza spațiile verzi prin instalarea unui sistem de irigaţii electronic şi plantarea de arbori si arbuşti ornamentali care să ajute atât la consolidarea, cât şi la înfrumuseţarea falezei inferioare.

Zona adiacentă Palatului Navigației va fi de asemenea reamenajată prin refacerea spațiile verzi și a iluminatului public. Mobilierul urban vechi va fi inlocuit, se vor construi mini fântâni arteziene și se vor planta arbuști ornamentali.

Planurile mele pentru modernizarea orașului Galați nu se opresc aici și îmi doresc să vă fac părtași la transformarea acestuia. Pentru ca rezultatul să fie unul coerent, este nevoie de o strategie coerentă și de spirit civic.

2016-06-05T21:41:05+00:00 30 mai 2016|Stiri|