Viziunea care va schimba fața centrului vechi al orașului și a zonei pietonale de la blocurile P

//Viziunea care va schimba fața centrului vechi al orașului și a zonei pietonale de la blocurile P

Viziunea care va schimba fața centrului vechi al orașului și a zonei pietonale de la blocurile P


Galațiul necesită un primar european, care să transforme și să regenereze centrul orașului. Lucrările și peticirile din ultimii ani au stricat fața urbei, astfel că aceasta are acum nevoie de un concept nou și de lucrări realizate cu responsabilitate.
Împreună cu specialiști și profesori de la facultățile de arhitectură din țară, precum și de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, vom lansa un concurs de arhitectură care să ne ofere cele mai bune soluții pentru infrastructura și amenajarea viitorului Centru Vechi al orașului.

În procesul de modernizare am inclus și un proiect complex de consolidare și reabilitare a clădirilor existente în această zonă și de refacere a întregii infastructuri – apă, canalizare, agent termic, gaze, rețele electrice, telefonie, tv și internet.

Sunt convins că la final, când totul va fi gata, agenții economici vor fi încurajați de noua față a centrului să investească aici și să deschidă galerii și magazine de suveniruri, cafenele, restaurante și mici magazine de brand.

Un alt aspect important, care îmi doresc să devină realitate este și încurajarea accesului pietonal, în defavoarea celui auto. În acest sens am gândit închiderea circulației auto pe străzile Domnească și Bălcescu – în perimetrul delimitat de magazinul Modern și Strada Gării, devierea circulației pe sensuri unice prin Valea orașului și strada Traian, amenajarea de parcări în zona Gării şi refacerea zonelor de acces pietonal din Valea orașului către Centrul Vechi.

În același plan am gândit și reamenajarea zonei pietonale de la P-uri, prin refacerea iluminatului public, a spațiului verde și prin construcția de fântâni arteziene pentru ca oamenii să fie mai aproape de natură.

2017-11-23T02:37:18+00:00 29 mai 2016|Stiri|