Galațiul poate renaște!

//Galațiul poate renaște!

Galațiul poate renaște!

Dragii mei,

În această campanie, poate mai mult decât în oricare altă înfruntare electorală, am simțit încrederea,dragostea și prietenia dumneavoastră.
Am întâlnit oameni care mi-au spus că mă susțin,că au încredere în proiectele mele, că regretă că nu m-au cunoscut mai bine în trecut și mi-au mărturisit,că dacă m-ar fi votat în urmă cu ceva ani, sigur astăzi orașul ar fi fost unul dintre cele mai frumoase din România. Acum, constatat cu bucurie că, în fiecare zi,că tot mai mulți se alătură proiectelor mele.Entuziasmul dumneavoastră înseamnă pentru mine responsabilitate.
Galațiul e foarte important pentru mine. Iubesc oamenii acestui oraș.Am aici, foști colegi,prieteni, o mulțime de oameni care mă cunosc de ani de zile.
Cele mai frumoase amintiri mă leagă de acest oraș.Combinatul,Șantierul Naval, orașul cu faleza și teii lui sunt viața mea. Iubesc acest oraș și nu înțeleg, cum în 16 ani nu s-a realizat mai nimic.Plaja Dunărea și bazinele cu valuri, unde ar trebui să meargă tinerii, în această vară, sunt de doi ani închise, faleza se degradează în fiecare zi, drumurile sunt proaste și nimeni nu mai face nimic.
Nu numai șomajul în creștere mă îngrijorează, dar și degradarea vieții cetățenilor. În spitale, nu avem medicamente, nu avem aparatura necesară,pentru a susține eforturile medicilor. În școli și pe stradă violența este în creștere. Cetățeanul care ajunge la ghișeul administrației nu este tratat cu respect și înțelegere. Tinerii sunt împinși să emigreze. Bătrânii sunt marginalizați, excluși din societate. Văd în fiecare zi familii, care se destramă din cauza lipsurilor și a problemelor de la muncă, a lipsei prietenilor și familiei, alături de ei, exact în momentele grele. Gălățenii trăiesc mai prost ca acum 16 ani.
E timpul să schimbăm lucrurile. Să dăm o șansă nouă micilor întreprinzători, tinerilor,să deschidem orașul către marile investiții,să accesăm fonduri europene,să facem cunoscut orașul în marile centre economice ale Europei,să reconstruim din temelii Galațiul.
Trebuie să investim serios în sănătate și educație să obținem rapid fonduri guvernamentale pentru anveloparea blocurilor,să rezolvăm acum problema apei și a căldurii.Nu trebuie să îi uităm pe pensionarii cu venituri mici, mulți dintre ei bolnavi și fără ajutorul familiilor,pe copii din familiile sărace.
În acest efort e nevoie de fiecare dintre voi, indiferent de vârstă, de pregătire, de opțiune politică. Important e să înțelegem că eforturile noastre, ale tuturor însumate pot schimba lucrurile, că trebuie să facem această schimbare cât mai repede!
Pas cu pas, împreună, vom reconstrui orașul. În fiecare zi ni se vor alătura ca și până acum, alții, care vor înțelege că Eugen Durbacă, poartă orașul acesta în inimă. Că e asemeni lor, că îi pasă de Galați. Că acest oraș nu mai poate fi ținut pe loc. Galațiul înseamnă siderurgie, construcții navale, industrie, porturi, educație superioară, cercetare. Galațiul nu va face jocul unora care îl vor un oraș dormitor.
La Primărie, pentru mine lucrurile nu sunt noi. Știu exact ce trebuie făcut și de ce oameni am nevoie. Profesioniștii, oamenii de acțiune, tinerii capabili vor fi cu siguranță în echipa mea cu care vreau să fac administrație, nu politică!
Orașul are nevoie de un gospodar și cred că mulți dintre dumneavoastră sunteți convinși de acest lucru. Trebuie să redevenim mândri de Galațiul nostru! De aceea vreau să fiți lângă mine, ca și în aceste zile, în efortul nostru de schimbare!
Nu uitați, duminică, pe 5 iunie vă aștept la vot. E important să veniți, dacă sunteți convinși că am maturitatea, capacitatea, experiența și hotărârea și loialitatea necesară, că pot face ceva pentru dumneavoastră, pentru orașul acesta, dacă credeți în reușita proiectele mele pentru Galați.
Cred că împreună, prin votul dumneavoastră în favoarea proiectelor și ideilor mele de schimbare, putem fi pe poziția 1 și după alegeri!
Putem, astfel împreună, să ne împlinim dorința de a schimba în bine viața gălățenilor.

Al Dumneavoastră,
Eugen Durbacă

2016-06-06T10:09:50+00:00 4 iunie 2016|Declaratii|