Creşterea şomajului este una dintre problemele grave ale Galaţiului. În acest context, am fost şi sunt într-un permanent contact cu marii angajatori gălăţeni, sprijinindu-i să găsească căile de dialog cu Guvernul, pentru o mai bună predictibilitate a afaceriilor şi pentru menţinerea locurilor de muncă.

Având în vedere importanţa locurilor de muncă de pe platforma siderurgică şi a funcţionării în parametri optimi a Combinatului Siderurgic pentru conservarea  altor  mii de locuri de muncă din industria românească, am înaintat Guvernului o cerere a Arcelor Mittal Galaţi, cel mai mare consumator de energie. Astfel, am solicitat ajustarea schemei de sprijinire a producătorilor de energie regenerabilă (eoliană şi solară), în sensul reducerii pe mai departe a efortului marilor consumatori – principalii finanţatori a acestor scheme.

Taxa de cogenerare a fost scăzută, contribuția pentru cogenerea de înaltă eficiență începând cu 1 ianuarie 2017 este la nivelul de 13,01 lei/MWh, valoare cu 5,81% mai mică decât cea din anul 2016. În același timp, este necesară crearea unui nou produs în comercializarea de energie pentru marii consumatori industriali, al cărui preţ să fie negociat în funcţie de volumul de energie cumpărat, durata contractului de cumpărare, modul de livrare şi consum dar şi de modalitatea de plată. Acest tip de contracte ar permite, pe de o parte producătorilor de energie să atragă fonduri importante, iar în același timp, consumatorii vor putea să-şi elaboreze strategii pe termen lung.