Atragerea fondurilor europene, o prioritate

//Atragerea fondurilor europene, o prioritate

Atragerea fondurilor europene, o prioritate

Galațenii au nevoie de crearea de locuri de muncă și de investiții inteligente, care să dezvolte orașul. Acestea sunt priorotățile lui Eugen Durbacă pentru următorii patru ani. Cu o vastă experiență în atragerea de fonduri europene, candidatului ALDE la Primăria Galați este convins că înființarea unei Direcții a Fondurilor Europene va crește economia orașului și îl va putea conecta la proiectele europene de susținere a mediului de afaceri din marile orașe de pe bătrânul continent.

Candidatul Eugen Durbacă a elaborat un plan complex pentru dezvoltarea și revitalizarea Galațiului și își dorește să atragă cele mai mari fonduri europene. Pentru a reuși acest lucru și pentru a crește eficiența, va înființa în cadrul Primăriei o Direcție a Fondurilor Europene, exact așa cum se întâmplă și în marile orașe din Europa.

Eugen DURBACĂ:„Am prevăzut atragerea de noi fonduri europene, un lucru foarte important. Având experiența de la Consiliul Județean, când în acea perioadă am reușit prin Direcția de Dezvoltare Regională să atragem câteva zeci de milioane de euro fonduri europene pe programe pentru alimentări de apă în județ, canalizări și drumuri, pentru sediile de primării, este posibil ca și în cadrul Primăriei Municipiului Galați să înființez o direcție specială care să se ocupe de atragerea de fonduri europene și nu numai.”
Deoarece în ultimii ani piața muncii a cunoscut un declin, numărul gălățenilor care se află în imposibilitatea de a-și găsi un job crește de la o săptămână la alta. În aceste condiții, dirijarea unor investitori în zonă este primordială, astfel încât tinerii să nu mai fie nevoiți să își construiască viitorul dincolo de granițe.
Eugen DURBACĂ:„Pentru crearea de noi locuri de muncă, m-aș orienta la început pentru dezvoltarea la început a două activități. În primul rând, a unei fabrici de mobilă care a existat la Galați și în al doilea rând, a unei fabrici de textile și confecții. În aceste puncte de lucru s-ar putea pregăti tineri în vederea profesării acestor meserii de profil. Din experiența pe care am acumulat-o și în Parlamentul României, aș apela la Guvern, la forurile superioare din România pentru dirijarea unor investitori care să dezvolte la Galați aceste două activități. Aș crea pentru întreprinzători facilități fiscale, mă refer la reducerea de taxe și impozite pentru cei care vor să desfășoare o activitate proprie. De asemenea, am în vedere ca din fonduri locale să deschid trei șantiere în municipiul Galați. Unul pentru amenajarea Plajei Dunărea, unul pentru amenajarea Lacului Vânători, unde să fie create și bazine de înot, terenuri pentru tenis de câmp volei, precum și construirea unor cabane în care gălățenii să își poată petrece timpul liber și weekend. Lacul Vânători ar putea fi folosit și pentru întrecerile nautice naționale și internaționale, pentru activități de agrement. Pe aceste șantiere vor putea lucra peste 600 de tineri. De asemenea, aș face un șantier și în apropierea Universității Danubius pentru a construi cel mai mare parc din Galați prin consultarea unor arhitecți care se pricep la amenajarea spațiilor verzi pentru ca acesta să fie dotat cu tot ce este necesar pentru petrecerea timpului liber.”

Planurile lui Eugen Durbacă sunt susținute și de gălățeni. Aceștia își pun speranța în candidatul ALDE la Primăria Galați și văd în el un sprijin de nădejde.

„Cel mai important proiect pe care eu îl văd este înființarea unor noi locuri de muncă. Piața muncii la Galați este căzută și avem cea mai mare rată a șomajului. Cetățenii orașului Galați ar trebui să îl voteze pe Eugen Durbacă deoarece este cel mai bun candidat la ora actuală, propus pe listele electorale.”

„Eu sper să sprijine în continuare micii întreprinzători pentru că astfel vor fi create locuri de muncă ce vor permite orașului să se dezvolte. Eugen Durbacă trebuie votat ca primar deoarece Galațiul trebuie să se dezvolte și să asigure locuri de muncă pentru copii și nepoții noștri, și o viață mai bună pentru toți locuitorii Galațiului.”

„Dacă privim rata șomajului ne dăm seama că este o acută nevoie de locuri de muncă. În ultimul timp s-au desființat multe locuri de muncă. Au murit industria metalurgică, constructoare, nimeni nu a mai venit să construiască nimic.

„Ar trebui să investească în crearea de noi locuri de muncă, deoarece sunt cam puține. Industria noastră s-a cam dus la pământ.”

De asemenea, și finanțările non EU și atragerea de investiții directe din Coreea de Sud, China sau Africa de Sud sunt proiecte menite să creeze oportunități pentru tinerii din Galați.

2016-06-03T19:25:12+00:00 3 iunie 2016|Stiri|