Accesul la utilitățile publice crește calitatea vieții gălățenilor

//Accesul la utilitățile publice crește calitatea vieții gălățenilor

Accesul la utilitățile publice crește calitatea vieții gălățenilor

Accesul la apă potabilă, apă caldă curentă, canalizare, prezența dependințelor contribuie la calitatea locuirii. Galațiul însă înregistrează la aceste capitole niveluri mult mai reduse decât standardele europene, dar și față de așteptările populației.

Problema principală a lipsei de acces la apă este dată de lipsa resurselor de a plăti consumul înregistrat. Astfel că în timp, datoriile au devenit tot mai mari și au dus la crearea de tensiuni sociale în multe cartiere ale Galațiului. Îmi doresc să rezolv această situație definitiv și să le pot asigura gălățenilor apa de care au nevoie. Nu mai poate fi admisă livrarea apei cu ajutorul cisternelor. Consider că este o formă de presiune publică și poate avea consecințe catastrofale asupra sănătății publice, dar și în ceea ce privește siguranța cetățenilor și a bunurilor pe care aceștia le dețin, în cazul declanșării unor incendii.

Soluția mea este de a efectua contorizări și branșamente individuale prin proiecte finanțate din fonduri europene, precum și subvenţionarea consumului de apă rece,trei metri cubi în cazul persoanelor cu venituri foarte mici.

De asemenea, angajamentele individuale de plată a restanțelor la apă sau plata în rate a datoriilor înregistrate de persoanele cu venituri mici, ștergerea majorărilor și a penalităților celor care plătesc în totalitate sumele restante reprezintă soluții pertinente pentru rezolvarea acestor probleme.

În ceea ce privește alimentarea cu căldură și apă caldă a orașului, acestea sunt strâns legate. Ambele, dar mai ales încălzirea, oferă confortul unei locuințe. Trăim în epoca modernă și aceasta nu mai acceptă apartamente neîncălzite sau fără apă caldă curentă, drept pentru care propun modernizarea
sistemului prin înlocuirea cazanului din cadrul societății Electrocentrale Galați, cu un altul care să aibă un randament termic mai bun. Astfel se vor elimina pierderile din rețeaua de apă caldă și agent termic.

O altă soluție pe care o propun este și construirea unei noi centrale în municipiul Galati, care să rezolve problema încălzirii în cei mai buni parametri.

2017-11-23T02:37:18+00:00 23 mai 2016|Stiri|